10 lucruri pe care părinții noștri obișnuiau să le facă în anii ’80 și care în prezent par ciudate.

Din toate timpurile rolul de părinte presupune o mare responsabilitate și multă muncă. Însă abordarea educației copilului se modifică de la o zi la alta.

Așa s-a întâmplat că mulți dintre noi au fost nevoiți să trăiască în condiții diferite de guvernare și aceasta a determinat o mulțime de schimbări în obiceiurile părinților noștri. Astăzi am hotărât să ne amintim de ceea ce era obișnuit pentru ei în anii ’80, iar pentru generația actuală ar părea cel puțin ciudat.

Scutecele

Pe atunci nu existau scutece absorbante. De aceea, se foloseau cele textile, care trebuiau spălate cu regularitate.

Nu existau telefoane mobile

În prezent părinții îi dăruiesc copilului un telefon mobil încă de la o vârstă fragedă și îl pot suna întotdeauna. Pe atunci noi eram chemați acasă chiar de la balcon.

Locurile de joacă

În ciuda simplității, puținelor jucării și nivelului scăzut de siguranță, părinților noștri nu le era frică să ne lase să mergem la locurile de joacă, chiar dacă recent vreun băiețel vecin și-a fracturat acolo o mână.

Meșterițele

Nu voi face referire la meritele mamelor din prezent, însă pe atunci practic orice mamă putea de sine stătător să-i coase copilului ei un costum de sărbătoare sau să-și transforme vreo rochie veche într-una nouă pentru fiica sa.

Copilul în calitate de telecomandă

Părinții din prezent nu sunt nevoiți să-și folosească copiii în calitate de telecomandă. Iar noi în copilărie frecvent fugeam până la ecran ca să schimbăm posturile de televiziune.

Alergatul fără încălțăminte

În acea perioadă copiilor le era permis mult mai frecvent să alerge desculț decât în prezent…

Atelierele de fotografie

Fiecare familie mergea cu regularitate la atelierul de fotografie și făcea acolo o poză de grup ca amintire. Frecvent aceste fotografii nu se prea deosebeau una de alta…

Punctele de contact

În prezent putem aprinde calculatorul ca să vorbim cu rudele noastre pe Skype. Pe atunci toată familia mergea la oficiul de telefonie, unde comanda o convorbire cu un oarecare oraș îndepărtat, iar apoi transmiteau receptorul de la unul la altul, pentru ca fiecare membru să poată auzi glasul familial de la capătul celălalt al liniei.

Pungile

Acum acest lucru ar părea exagerat, dar pe atunci adulții spălau pungile din plastic. Ce puteau face?.. Acestea erau relativ scumpe și neaccesibile…

Iar în timpurile și mai îndepărtate uneau mănușile cu un elastic, puneau copiilor cheile la gât și făceau multe alte lucruri amuzante, care în prezent par stranii, iar pe atunci făceau parte din rutina normală…

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l neapărat prietenilor și cunoscuților tăi, aduceți-vă împreună aminte de vremurile de altădată!

sursa: perfectmedia.me