10 motive neașteptate ale insomniei. De acum vei ști cum să le eviți

Dacă deja de câteva nopți te chinuiești să adormi, nu te gândi să mergi la farmacie pentru un remediu. Examinează-ți atent locul de dormit, motivul insomniei tale se ascunde în cele mai neașteptate lucruri.

Ceas prea zgomotos

„Tic-tac-ul” pe care îl auzim de la ceas poate fi un zgomot deranjant în timpul nopții, chiar dacă ziua nici nu-l auzi. Acest sunet te împiedică să te relaxezi.

Plante cățărătoare

Deși arată minunat, astfel de flori nu sunt binevenite în casă. Regulile feng shui spun că aceste plante cauzează insomnia, durerile de cap și alte senzații neplăcute, de asemenea ele absorb energia pozitivă și atrag nenorocul.

Animalul de companie

Cât nu l-ai iubi de mult, încearcă să-ți înveți prietenul patruped să meargă la culcare la locul lui. Dacă îl vei lăsa cu tine, s-ar putea ca somnul tău să sufere.

Pijama incomodă

Ține minte că patul nu este un podium unde trebuie să arăți frumos. Alege haine din țesături naturale, care să stea liber pe corp.

Lenjerie de pat incomodă

O lenjerie de pat din poliester sau alte materiale sintetice este capabilă să strice somnul oricui. Aceste țesături nu permit corpului să respire. De asemenea, nu uita să alegi și o pernă comodă.

Ferestre neacoperite

Asigură-te că nu-ți deranjează somnul nicio sursă de lumină de afară – publicitatea cu neon, felinarele, luna plină sau primele raze ale soarelui – toate astea te împiedică să dormi bine.

Lumânări aromate

Deși în unele momente sunt binevenite, lumânările aromate pot dăuna somnului. Cel mai indicat este să aerisești camera înainte de culcare. Poți lăsa doar mirosul de levănțică, întrucât el ajută la relaxare.

Oglindă prea mare

Dulapurile cu oglinzi pe uși sau pur și simplu oglinzile pe peretele din dormitor nu sunt recomandate. Principiile feng-shui spun că acestea reflectă energia negativă. Iar psihologii zic că oglinzile ne pot provoca dereglări psihice.

Tablouri și fotografii

Experții sunt de părerea că acestea nu trebuie să se regăsească în dormitor. Chiar dacă nu poți trăi fără artă sau fără fotografiile celor apropiați, încearcă le găsești un loc în altă cameră – vei dormi mai bine.

Televizoare și gadgeturi

Ecranul laptopului, al telefonului sau al televizorului ne distrag permanent și nu ne lasă să dormim. De aceea, fă tot posibilul ca accesul la ele să fie cel puțin limitat înainte de culcare.