7 aparate electronice care consumă curent și atunci când nu sunt în stare de funcționare

Anumite aparate electronice continuă să consume curent electric chiar dacă nu sunt aprinse. Ţii televizorul, laptopul sau calculatorul în stand-by? Vei avea o factură mai mare la energia electrică!

Iar asta pentru că nefolosite, dar care stau tot timpul în priză, produc un consum suplimentar pe an echivalent cu 500 kw, potrivit unui studiu realizat de International Consumer Research & Testing (ICRT).

Află care sunt cele 5 aparate care îți cresc factura la curent electric.
Încărcătorul telefonului

Un încărcător lăsat în priză fără să încarce niciun telefon poate consuma 1,2 w pe zi. Curentul electric consumat nu este prea mult, dar dacă fiecare reprezentant al familiei și-ar uita încărcătorul în priză, factura la curentul electric ar fi mai mare.
Tunerul tv

Din păcate, un tuner tv care este doar închis, nu și scos din priză. Un astfel de aparat poate consuma aproximativ 22 w pe zi dacă este doar închis.

Televizorul

Când apeși butonul de oprire de pe telecomanda televiziorului, nu închizi televiziorul ci doar îl pui în faza de stand-by. Dacă nu vrei să consumi 24w/zi în plus, scoate televizorul din priză.

Calculatoarele desktop sau laptopurile

Chiar și închise calculatoarele pe care le folosim în fiecare zi continuă să consume curent electric. Dacă le-ai scoate din priză ai putea să economisești aproximativ 450 ron pe an. Un computer/laptop nescos din priză și nefolosit poate consuma aproximativ 96w/zi.

Orice dispozitiv electric cu cronometru

Un cuptor sau un cuptor cu microunde ce au afișaj electronic ce arată cronometrul. Pentru a limita consumul de curent electric, scoate cuptorul din priză, vei economisi 108w pe zi.

Cuptorul cu microunde

Acesta este unul dintre cei mai mari consumatori de energie din casă. Mai multă energie decât consumă atunci când e oprit, dar în priză, consumă când e în priză și are ușa deschisă.

Aparatul de cafea

Dacă nu faci cafea, cel mai bine ar fi să oprești aparatul ca să economisești energie.

De ce trebuie să scoți aparatele electrice din priză

Se poate întâmpla ca rețelele electrice să aibă momente de supratensiune, așa că este mai sigur pentru aparatele electrocasnice să fie scoase din priză după folosire.

Ponturi ca să consumi cât mai puţină energie electrică

Optează pentru dispositive care nu consumă energie atunci când aparatele nu sunt conectate. De exemplu, există anumite cabluri de alimentare a telefoanelor mobile care nu consumă energie atunci când telefonul nu este conectat.

Nu uita că mulţi comercianţi oferă diverse adaptoare pentru prize sau cabluri de alimentare care utilizează energie cu timp prestabilit de 3 până la 6 ore. După ce se termină această perioadă, gadget-urile care se află în priză nu mai consumă energie electrică.