8 metode naturale prin care să-ți îndrepți părul

Părul drept și fin e la modă azi. Multe saloane nu au grijă de părul tău, care se deteriorează și se despică la vârfuri, plus că procedurile sunt costisitoare. Poți să ai însă păr drept fără costuri sau efecte negative, cu ajutorul unor ingrediente naurale pe care le ai acasă.

Iată despre ce e vorba:

1. Aloe Vera

Aceasta încurajează creșterea sănătoasă a părului. Gelul hidratează părul și îl menține drept. Trebuie doar să amesteci o jumătate de ceașcă de ulei cald și gel de Aloe Vera. Lasă să acționeze 30 de minute și apoi spală-te și părul tău va fi drept.

2. Lapte și miere

Amestecă 240 ml de lapte cu 15 ml de miere și aplică pe păr. Vitaminele din lapte și proprietățile de curățare ale mierii îți vor face părul drept și strălucitor.

3. Ulei de ricin

Acesta îți hidratează părul de la scalp până la rădăcini. Aplică-l pe păr, lasă-l să acționeze câteva minute și apoi clătește. Nu pune prea mult însă, ca să nu ai părul uleios apoi.

4. Lapte de cocos

Îți îndreaptă părul și are proprietăți antibacteriane care reduce riscul infecțiilor scalpului. Extrage sucul dintr-o nucă de cocos și lasă-l să stea zece minute pe păr înainte de a te clăti.

5. Berea

Berea îndreaptă părul. E bogată în vitamine și antioxidanți care îți fac părul puternic și neted. Poți folosi bere slabă la ultima clătire de după șamponare.

6. Argila

Acesta hidratează și repară părul deteriorat. Amestecă 240ml de pământ fuller cu 75 ml de floare de orez. Adaugă un ou și mixează bine până obții o pastă. Lasă să acționeze pe păr câteva minute, apoi spală-te.

7. Bananele

Bananele sunt bogate în minerale, ceea ce contribuie la sănătatea părului. Amestecă două banane foarte coapte și creează o mască pentru păr. Părul tău va fi hidratt, drept și strălucitor.

8. Țelina

Țelina stimulează creșterea părului și îl și îndeaptă. Înmoaie frunzele în apă și apoi pulverizează pe păr pentru rezultatele dorite.