Aceste 6 motive științifice te vor face să renunți la porumb pentru totdeauna

După grâu și orez, porumbul este cea mai răspândită cereală din lume. Este sățioasă și gustoasă. Porumbul întotdeauna a fost considerat un produs alimentar foarte important. Ce s-a schimbat în ultimii zeci de ani?

Din nefericire, reputația acestui aliment se înrăutățește an de an. Dauna sa vine de la raportul conținutului de omega-3 și omega-6. Acizii grași omega-3 stimulează producerea hormonilor antiinflamatorii în organism.  Acizii grași omega-6 mențin producerea hormonilor ce cauzează procesele inflamatorii.

În momentul în care conținutul de omega-6 este mai mare decât cel de omega-3, organismul începe să piardă capacitatea de a controla procesele inflamatorii. Astfel, inflamațiile încep să se dezvolte și organismul se îmbolnăvește.

Așadar, iată care sunt proprietățile dăunătoare ale porumbului:

1. Inutilitatea

Porumbul nu este o legumă, precum cred unii. Este o cereală bogată în zahăr și amidon și săracă în vitamine și minerale. Unde mai pui că porumbul a fost printre primele organisme modificate genetic.

2. Maladii autoimune

Porumbul irită mucoasa intestinală, consumat în orice fel. Organismul îl percepe ca pe gluten – o proteină dăunătoare, care provoacă dereglări ale sistemului imunitar. Indicele glicemic ridicat al porumbului explică reacția cu insulină la consumul acestuia și apariția diferitor inflamații.

3. Digestibilitate redusă

Organismul nu dispune de fermenți pentru prelucrarea celulozei din porumb.

4. Lectine, care nu pot fi asimilate

Organismul nostru nu poate digera nici proteinele-lectine din porumb. Ele trec prin sistemul nostru digestiv, fără a fi asimilate, ceea ce duce la iritarea și distrugerea pereților intestinali.

5. Conțin pesticide

Porumbul este o cultură destul de vulnerabilă la dăunători și la condițiile meteo. Din această cauză ea este prelucrată cu diverse insecticide și alte substanțe chimice, pentru a o face mai rezistentă. Toxinele provenite din aceste substanțe se acumulează în organism și ne afectează organele interne.

6. Modificări genetice

85% din toată producția de porumb din lume este modificată genetic. Din păcate, nu se cunosc prea multe date despre efectul pe termen lung al acestor alimente asupra organismului omenesc, însă experimentele realizate în baza șoarecilor au dat rezultate îngrozitoare: distrugerea organelor interne, dezvoltarea maladiilor oncologice și reducerea speranței de viață.