Ai pensia mai mică de 2000 de lei? Uite câți bani vei primi în plus de Sărbători:

Veste uriaşă pentru pensionarii din Republica Moldova care au pensii mai mici de 2.000 de lei!

Aceştia vor primi un ajutor suplimentar de 600 de lei pentru perioada sărbătorilor de iarnă, informează capital.ro.

Vestea bună pentru pensionarii din Moldova a fost dată de către Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc. Acesta a precizat că partidul pe care îl conduce îşi propune să vină în fiecare an cu astfel de ajutoare de sărbători.

„Toate aceste ajutoare, compensaţii, majorări de salarii şi de pensii au devenit posibile pentru că guvernarea noastră, guvernarea Partidului Democrat, a reuşit să acumuleze încasări importante la buget datorită ordinii şi reformelor pe care le facem, asigurând creşterea stabilă a economiei ţării, chiar dacă în toată regiunea există un fundal de instabilitate politică şi economică”, a declarat Vlad Plahotniuc.

De ajutor vor beneficia circa 553.000 de persoane din Republica Moldova. Majoritatea, peste 400.000, sunt beneficiari de pensii pentru limită de vârstă. Ceilalţi sunt beneficiari de pensii de dizabilitate, pensii de urmaş, iar aproximativ 600 de persoane sunt militari în termen sau membri ai familiilor acestora. Pentru ajutoarele de sărbători ale pensionarilor care se încadrează în limita de venit respectivă au fost alocate de la bugetul de stat 335 milioane de lei.