Asa cureti aragazul si cuptorul rapid fara sa le freci, chiar daca petele sunt arse si intarite. Mizeria se desprinde singura, uite ce trebuie sa faci

Aragazul este probabil unul dintre obiectele din bucatarie pe care il folosesti zilnic.

Dupa ce gatesti foarte mult insa sunt sanse mari ca acesta sa fie foarte murdar: stropii si resturile de mancare cad pe ochiuri si pe gratar si se ard, devenind extrem de greu de curatat.

In mod normal, pentru a le curata, te chinui si pierzi mult timp frecandu-le cu diverse solutii. Stiati insa ca le puteti face luna foarte usor, fara a ridica practic un deget?

Tot ce trebuie sa faceti este sa introduceti ochiurile intr-o punga cu inchidere ermetica, in care ati pus in prealabil o solutie cu bicarbonat de sodiu sau pra de amoniac. Lasati-le asa timp de cateva ore, dupa care clatiti.

Veti observa ca murdaria se desprinde singura, fara sa depuneti niciun efort. Aceeasi metoda se poate aplica pentru gratarele aragazului, asta daca gasiti pungi suficient de mari pentru ele.

Puteti folosi cu succes solutiile de mai sus si pentru curatarea cuptorului, vor dizolva grasimea usor si rapid.

A acoperit aragazul cu un prosop umed. Trucul secret al acestei gospodine dă rezultate fantastice

Curățenia aragazului este un subiect dureros și sensibil pentru orice gospodină.

Fiecare preparare de bucate o face din ce în ce mai greu de curățat, căci grăsimea și alte murdării se depun foarte repede de suprafața aragazului și se usucă îndată din cauza temperaturii ridicate.

Aragazul are nevoie de o atenție și o îngrijire specială, iar multe femei nu vor să piardă mulți bani și timp pentru a aduce aragazul la o curățenie exemplară.

Astăzi vă vor descrie cum puteți curăța rapid și simplu orice aragaz fără a folosi detergenți scumpi și bureți abrazivi.

Sperăm că această selecție din 5 metode de curățare a aragazului vă vor prinde bine în viitor.

Curățarea aragazului

1. Oțet

Pulverizați oțet pe suprafața aragazului, iar după 20 de minute ștergeți-o cu un burete umed. Dacă plita e foarte murdară, presărați înainte de asta bicarbonat de sodiu.

2. Prosoape

Presărați bicarbonat de sodiu pe suprafața aragazului. Înmuiați și stoarceți prosoapele în apă caldă în care ați dizolvat săpun în prealabil.

Acoperiți aragazul cu aceste prosoape, iar după 15 minute ștergeți suprafața sa cu un burete umed.

3. Ulei vegetal

Pare ciudat, dar uleiul vegetal curăță excelent murdăria caracteristică aragazurilor.

Aplicați ulei de măsline sau de floarea-soarelui pe suprafața aragazului și ștergeți-o cu prosoape de hârtie. Resturile de grăsime vor fi ușor de înlăturat cu ajutorului buretelui și a detergentului de vase.

4. Bicarbonat de sodiu și peroxid de hidrogen

Turnați 1/4 de pahar de peroxid de hidrogen peste 1/4 de pahar de bicarbonat de sodiu amestecând în continuu până se obține o masă omogenă.

Aplicați pasta obținută pe suprafața aragazului, iar după 15 minute ștergeți-o cu un burete umed sau un prosop de hârtie.

5. Lămâie și sare

Stropiți cu suc de lămâie suprafața aragazului și presărați deasupra sare. După 5-10 minute ștergeți-o cu un burete umed.

Pentru a evita iritația pielii, vă recomandăm în timpul acestor proceduri să purtați mănuși de cauciuc