Cum menții temperatura ridicată în casă. 4 trucuri care îți fac locuința mai călduroasă. Al 3-lea m-a ajutat cel mai mult!

Temperaturile au scăzut cu câteva grade în termometre și ai înlocuit deja cearșaful ușor cu o pătură mai groasă. Ei bine, iarna este din ce în ce mai aproape, așa că ar fi bine să te asiguri din timp că ai o casă călduroasă și confortabilă în sezonul rece.

Iată câteva trucuri accesibile care te vor ajuta să menții căldura în casă, fără costuri suplimentare.

1. Folosește draperii

Ar putea părea surprinzător, dar draperiile au un rol foarte important în temperatura dintr-o cameră. Sunt utile pentru un somn odihnitor, însă reprezintă soluția excelentă pentru a păstra temperatura ridicată într-o cameră. Trucul este ca pe timpul zilei să lași soarele să intre în cameră, iar odată cu venirea serii să le tragi. Ele vor acționa ca un strat care izolează termic camera.

2. Nu uita de covoare

Cea mai bună soluție pentru a aduce câteva grade în plus în cameră este o selecție atentă de covoare de calitate și practice care vor acționa, la fel ca în cazul draperiilor, ca un strat de izolare foarte eficient.

3. Ai grijă la încălzire

Specialiștii americani de la Centre for Sustainable Energy sfătuiesc ca boilerul să fie pornit cu un timer special cu aproximativ jumătate de ora înainte să te trezești, în fiecare dimineață. Așa vei avea apă caldă dimineața, dar vei evita facturile mari prin menținerea apei la o temperatură confortabilă pe toată durata nopții. Totodată este indicat să oprești căldura atunci când pleci de acasă.

4. Redecorează camera

Ai grijă ca obiectele mari de mobilier să nu blocheze caloriferul. Aceasta ar putea fi cauza pentru care temperatura camerei este mai scăzută decât ar trebui. Dacă și tu te regăsești în această situație, atunci ar trebui să iei în calcul o rearanjare a camerei .

Sursa: clickpentrufemei.ro