Era cel mai gras copil din lume, la 14 ani avea 234 kg. Acum și-a tăiat stomacul și arată complet diferit. Imaginile care l-au făcut vedetă. Chiar așa a ajuns

Mihir Jain are 14 ani, este din India, iar până acum era considerat cel mai gras copil din lume, cântărind nici mai mult nici mai puțin de 234 kilograme. Deși pare incredibil, ceea ce urmează să citești este și mai uluitor. Sărmanul copil se îngrășase atât de tare din cauza alimentației: mânca zilnic doar cartofi prăjiți, dulciuri și sucuri carbogazoase.

La 5 ani avea deja 80 de kilograme și nu mai ieșea deloc din casă, stătea doar în fața televizorului. De curând el a suferit o intervenție gastrică de micșorare a stomacului și a ajuns să cântărească 174 de kilograme. Totuși, după operație, puștiul a reușit să meargă pe propriile picioare, fără ajutor din partea nimănui pentru prima dată în ani de zile.

„Ne-am dat seama ca are o problema la 5 ani cand deja avea 80 de kilograme. Atunci era prea mic pentru ca sa poat fi operat, asa ca medicii au preferat sa-i dea medicamente in schimb. Medicamentele alea in schimb ii luau toata energia si ajunsese sa stea toata ziua doar in pat si sa manance, ajungand sa fie si mai gras decat inainte.” a povestit îndurerată mama copilului.

Partea aproape șocantă este aceea că părinții lui sunt vegetarieni și recunosc deschis că mănâncă zilnic cartofi prăjiți și alte legume prăjite, lapte gras, beau cafele și sucuri acidulate, iar copilul lor a urmat aceeasi dietă.

“Cand am vazut ca pot sa slabesc si singur, atunci mi-am dat seama ca trebuie sa merg pana la capat cu problema asta. Medicii m-au ajutat foarte mult. Nu mi-a fost deloc frica de operatie. Eram foarte nervos inainte ca nu puteam face nimic din ce imi doream.” a declarat puștiul după operație.