„Eu sunt șofer de tir, stau și o lună plecat. Am venit acasă și i-am facut o surpriza iubitei mele Florina. Ce să vedeți?”

Ma numesc Dan am 23 ani si sunt indragostit nebuneste de o fata Florina care are 20 ani. Suntem de 6 luni impreuna, dar lucrurile nu prea merg asa cum trebuie intre noi, mai mult ne certam.

Eu sunt sofer de tir, stau plecat 5 saptamani si apoi 2 saptamani concediu, nu o inteleg ce isi doreste de la mine, nu vrea sa iasa in niciun loc public cu mine, se fereste cu mine peste tot, am zis sa mergem in vacanta, nu vrea, cat iese cu mine ii tot suna telefonul, primeste mesaje, dar refuza sa raspunda, se scuza cu diferite motive pe care nu le inghit.

I-am propus de atatea ori sa terminam relatia dar nu-mi da nici un raspuns. Nu mi-a cerut bani niciodata, dar nu o inteleg ce vrea de la mine, nu vrea nici sa faca sex cu mine, mi-a zis ca are mai mult de un an de cand nu a facut nimic si nu simte nevoia. Am incercat sa ma despart de ea, dar nu pot, o iubesc prea mult ca sa pot renunta.

Adela raspunde:

Draga Dan,
Problema nu este ce vrea ea, problema este ce vrei tu. Pentru ca, dupa cum vezi, realitatea este diferita fata de visele tale. Aceasta Florina nu vrea nici sa se afiseze cu tine, nici sa faca amor, nici sa-i dai nimic, nici sa primesti nimic de la ea. Pana la urma, relatia ta cu ea este minunata dar… lipseste cu desavarsire!

De ce te amagesti? Spui ca o iubesti prea mult si nu poti trai fara ea, dar nu cumva tu iubesti o imagine a ei pe care ti-ai facut-o tu, si nu pe ea cea adevarata?

Gandeste-te: doar nu vrei sa fii nefericit? Cine s-ar agata de o femeie cu care nu poate face, practic, nimic? Stiu, adevarul doare si uneori e mai dulce o minciuna „frumoasa”, dar la ce-ti foloseste? Cu ce te incalzeste pe tine sa stii ca femeia pe care o „iubesti” sta ca statuia langa tine si nu da nici macar semne ca s-ar bucura ca esti si tu prin peisaj, daramite sa te faca sa te simti barbat?

Eu zic sa analizezi situatia la rece si sa te decizi ce vrei sa faci. Intreab-o: ce are de gand cu tine, ce vrea? Doar n-o sa stai toata viata dupa ea, sa-ti spuna si tie ce insemni tu pentru ea, ca sa stii daca iti mai faci iluzii sau iti vezi de treaba ta. Daca nu e in stare sa-ti raspunda, da-i o pauza de gandire si, daca dupa acea pauza tot nu e hotarata, atunci imi pare rau sa-ti spun, dar nu e fata potrivita pentru tine.