Iată de ce bunăstarea ta depinde de atitudinea față de pisici. Vei începe să le iubești

Majoritatea oamenilor au o atitudine pozitivă față de pisici, există însă și dintre cei care au o ură inexplicabilă față de aceste feline. În prezența lor ei devin nervoși, iritați și încep imediat să le alunge.

La prima vedere s-ar părea că nu este nimic ieșit din comun – omului pur și simplu nu-i plac pisicile. Eu cred însă, că acest fapt trebuie să te pună serios pe gânduri.

Pisica, la fel ca și câinele, trăiește lângă oameni din cele mai vechi timpuri. Însă în timp ce rolul câinelui a fost clar din start – vânătoare, pază, rolul pisicii e mult mai complicat. Prinderea șoriceilor nu este decât o mică favoare, misiunea pisicilor este cu totul alta.

Pisica deține un sistem bioenergetic extraordinar. Ea este capabilă să se adapteze la polii din jurul nostru și chiar să capate cu ei în comun o rezonanță.

Spusele precum că după contactul cu pisica, stăpânul scapă de durerea de cap sau îi scade tensiunea nu sunt niște povești. Orice dereglare din organismul nostru se manifestă prin distorsiunea aurii energetice, pisica simte asta și vine în ajutor.

Talentele pisicilor însă nu se termină aici. Pisica este capabilă de a fi un fel de indicator al bunăstării persoanei. Atunci când în viața noastră totul e în regulă, pisica este calmă, doarme mult, mănâncă bine și își face corect necesitățile fiziologice. Iar atunci când animalul tău de companie este nervos, nu mai are grijă de el, mănâncă și doarme prost, înseamnă că ceva nu e bine.

De obicei, pisicile reacționează cel mai mult la certurile în familie, ele întotdeauna iau partea celor ce sunt neîndreptățiți. Dacă, de exemplu, ți-ai pedepsit pe nedrept copilul, ea o să se apropie și o să încerce să-l calmeze în felul său.

Dar cel mai important lucru la care vreau să mă refer este relația bidirecțională dintre om și pisică. După observațiile mele, 90% dintre alcoolicii răutăcioși nu pot suferi pisicile, iar o mare parte dintre femeile a căror viață personală era distrusă declarau deschis că urăsc pisicile. La fel se întâmpla și în cazul copiilor care erau bătuți acasă sau la școală și își vărsau ura pe motanii întâlniți în stradă.

Există încă o mulțime de exemple de acest fel. Iată de ce persoanele care nu iubesc pisicile ar trebui să-și revizuiască atitudinea.