Încetează să mai încerci să fii pe placul tuturor! 5 Sfaturi ca să-ți trăiești viața după propriile reguli

Cu ceva timp în urmă eram cu totul alt om, eram o persoană, care se străduia să fie pe placul tuturor. Nu știam unde se termină alții și unde încep eu, iar deciziile mele erau bazate pe ce i-ar face pe alții fericiți sau mulțumiți.

Credeam că asta mă face să fiu un om plăcut, simpatic și prietenos. Însă de fapt eu eram confuză, pierdută și destul de antipatică.

O mare parte a vieții mele, eu foloseam chestia asta de a fi pe placul tuturor în același mod în care alți oameni folosesc drogurile, alcoolul, mâncarea sau shopping-ul – ca pe o cale de a evita dinsconfortul dezaprobării altora.

Când venea vorba de a fi neplăcută de cineva, invalidată sau percepută ca fiind cea, care greșește, eu eram ca un copil mare.

Posibil era din cauza traumelor din copilărie sau altor evenimente din viața mea, dar mult mai important decât cauzele acestui comportament este cum am învățat să îl depășesc.

Câțiva ani în urmă am înțeles, că cea mai reușită metodă de a scăpa de dilema mea era să încep să devin conștientă de lumea mea interioară și să recunosc că unica persoană pe care o pot schimba sunt eu!

Iată câteva lucruri pe care le-am făcut ca să încetez să încerc a fi pe placul tuturor și să încep a trăi viața după propria mea voință și condiții.

Devino conștient de sine!

Schimbările importante încep atunci când te privești pe tine însuți cu interes și respect, în locul autocriticii și neacceptării. Atunci când conștientizăm gândurile și sentimentele proprii, învățăm din ele și suntem dispuși să ne întâlnim cu adevărurile personale.

Înțelege importanța de a fi adevărat, de a fi tu însuți!

Am ajuns să relizez că noi toți suntem individualități unice. Trebuie să fim capabili să ne comportăm cu sinceritate și să avem legătură cu noi înșine, să ne prețuim așa cum suntem și să nu mai facem doar ceea, ce își doresc alții.

Realizează că evitarea problemelor nu promovează creșterea!

Atunci când în viață apar probleme, tindem să scăpăm imediat de ele și de sentimentele aduse de ele. Dar prin asta, noi doar facem ca lucrurile să se agraveze în viitor.

Începe să îți controlezi anxietatea!

Atunci când deciziile tale sunt influențate de anxietate, acestea nu sunt sincere și adevărate. Acționezi impulsiv și instinctiv, iar asta te face să simți și mai multă anxietate în viață.

Învață să îți controlezi frica și îngrijorarea și vei realiza că ești mult mai puternic decât credeai.

Acceptă-te așa cum ești!

Acceptarea de sine este un proces în continuă evoluție și fiecare din noi trebuie să pună acest proces în mișcare. Îndată ce am învățat și m-am acceptat așa cum sunt, nu am mai simțit nevoia de a fi aprobată de toți cei, care mă înconjoară.

sursa: andreilaslau.net