Înfometează-te 14 ore pe zi și nu vei suferi niciodată de obezitate sau diabet

Savanții din cadrul Institutului Salk, California, au stabilit că perioada optimă pentru alimentare, care să nu ne afecteze greutatea și sănătatea, este de 10 ore. Experimentul a fost realizat în baza șoarecilor, care nu aveau un metabolism sănătos.

Dacă toată alimentele bogate în calorii vor fi consumate în această perioadă de timp, mai ales de către cei care lucrează în ture, for fi evitate multe probleme. Potrivit autorului cercetării, Satchin Panda, în restul timpului trebuie să ne înfometăm. Astfel nu vor fi dereglate ritmurile circadiene ale organismului.

Experimentul s-a desfășurat în felul următor: șoarecii au fost hrăniți în fiecare oră pe tot parcursul zilei cu mâncare bogată în grăsimi. În rezultat, majoritatea dintre ei au început să sufere de dereglări metabolice, inclusiv de diabet de tip 2, un nivel ridicat de colesterol în sânge și depuneri de grăsime pe ficat. Atunci cand șoarecii au început să fie hrăniți în același mod însă numai 8-10 ore pe zi, starea lor de sănătate a revenit la normal. Savanții au ajuns la concluzia că atunci când se controlează cilclul de hrănire și înfometare a animalelor, se poate renunța la sincronizarea sistemului intern al organsimului cu mediul înconjurător.

În articolul publicat în revista Cell Metabolism se precizează că un astfel de regim de alimentare ne ajută să făcem față riscurilor care apar odată cu vârsta precum: bolile cardiovasculare, cancerul și demența.

„Mulți dintre noi sunt purtători de gene cu anumite boli, ceea ce ne face să ne simțim vulnerabili. Această descoperire le va permite multora să spere la un viitor sănătos”, – a menționat Panda.