Localnicii au fost uimiți când au văzut că din pământ ieșea ceva metalic care părea foarte înalt și adânc ascuns. Au fugit imediat după ajutor, ce au descoperit acolo e un mister vechi de sute de ani. Galerie foto

Într-o noapte îngrozitoare din 1856, vaporul ,,Arabia” fusese încărcat cu marfă pentru polițiștii de frontieră din SUA dar a fost inundat și lăsat pe fundul pietros al râului. Și acum, după o jumătate de secol a fost descoperit. Este uimitor faptul că tot ce a fost la bordul navei s-a păstrat intact.

Se pare că în anii 1800, acest vapor era unul grandios și era principalul mijloc de transport pentru polițiștii de frontieră din America. Dar, din nefericire, în noaptea fatală vaporul și-a întâlnit dușmanul de moarte. Special pentru el a fost pregătit un trunchi de nuc înecat, nava s-ar fi izbit puternic de trunchi, s-a despicat în două și a fost nevoie de numai câteva minute pentru a ajunge pe fundul apei.

În ciuda tragediei, toate viețile de la bord au fost salvate, însă toate obiectele de pe navă au rămas pe fundul râului, în corabia ruptă. Întâmplarea a făcut ca de-a lungul timpului râul Missouri să se mute mai la est cu 1,5 km, din această cauză rămășițele vaporului au ajuns în loc deschis, cufundate adânc sub stratul de mâl.

În 1984, Bob Houli, împreună cu fii săi, a început să investigheze faimosul caz ,,Arabia”. Cu ajutorul unor dispozitive speciale au identificat probabila localizare a navei și au început săpăturile… A fost nevoie să extragă peste 200.000 de litri de apă și tone de noroi, dar în cele din urmă au ajuns și la comori.

Recuperarea a fost una completă și toate obiectele au fost mutate la muzeul din Kansas City, ele fiind valoroase pentru că erau foarte vechi. Iată ce au descoperit: