Meteorologii avertizeaza! Toata Europa va fi lovita de fenomene extreme la iarna

Avertismentul meteorogilor! Toata Europa va fi lovita de fenomene extreme la iarna.

Meteorologii AccuWeather au anuntat prognoza meteo pentru iarna 2018-2019, iar vestile nu sunt deloc bune pentru intreaga Europa.

Iarna 2018-2019 va fi dominata de vanturi puternice si vreme umeda, din insulele britanice pana in nordul Europei.
Iarna 2018-2019. In zonele din sudul Portugaliei si din Spania, pana Italia si Peninsula Balcanica, vor beneficia de vreme placuta, chiar calda, pe tot parcursul iernii, informeaza accuweather.com.

Iarna 2018-2019. Zonele din Irlanda si Marea Britanie pana in nordul Frantei, Germania si Scandinavia vor fi expuse riscului unor vanturi puternice si frecvente in aceasta iarna.
Iarna 2018-2019. Ianuarie, februarie, cea mai activa parte a iernii
Intreg anotimpul friguros va fi marcat de furtuni si vanturi mai mult decat in mod normal, insa iarna cea mai ”apriga” va fi in lunile ianuarie-februarie.

Vanturile si furtunile puternice vor lovi zonele din Irlanda si Marea Britanie pana in Belgia, Olanda si nordul Germaniei, existand riscul de distrugeri si inundatii, deoarece solul va ramane saturat.

Iarna 2018-2019. Temperaturi
Meteorologii anunta ca temperaturile de pe parcursul iernii se vor situa aproape de normal in tot nordul si vestul Europei, deoarece furtunile frecvente din Atlantic vor ajunge cu aer cald si vor impiedica presiunea aerului rece din Siberia de a se deplasa spre vest, asa cum s-a intamplat iarna trecuta.

Vremea furtunoasa se va concentra in Alpii de Vest, unde un inceput lent al sezonului s-ar putea transforma in ninsori puternice din decembrie pana in februarie. Unele valuri de aer caldut care vor aparea intre aceste furtuni ar putea accentua riscul avalanselor.

Iarna 2018-2019 in Romania
In ce priveste tara noastra, prognoza meteo nu aduce vesti bune. Potrivit noilor estimari, iarna se va instala mai devreme decat era prevazut, iar motivul ar fi fenomenul El Nino, ce va determina cresterea temperaturilor medii la nivel global.