Milioane de romani pot primi al 13-lea salariu. Cine sunt beneficiarii

Incepand cu luna decembrie, milioane de romani care lucreaza in mediul privat ar putea primi al 13-lea salariu.

Potrivit unui proiect de lege al liberalilor, aproximativ 3,7 milioane de persoane din mediul privat vor putea beneficia de acesti bani.

„Proiectul de act normativ are ca obiectiv principal sprijinirea capitalului autohton si cresterea veniturilor salariale ale salariatilor din mediul privat romanesc. Mai mult, isi propune sa dea posibilitatea companiilor cu capital integral privat de a stimula angajatii prin acordarea celui de-al 13-lea si celui de-al 14-lea salariu. Cel de-al 13-lea si cel de-al 14-lea salariu vor putea fi acordate de societãtile care inregistreaza profit in anul fiscal in curs, iar cheltuielile ocazionate de acordarea acestor salarii sunt deductibile din impozitul pe profit datorat.

Aceste cheltuieli nu trebuie sã depaseascã 20% din totalul impozitului pe profit datorat, respectiv 0,5% din cifra de afaceri. Mãsura acordarii acestor salarii suplimentare nu poate fi aplicata de catre firmele aflate in procedura de insolventa, faliment sau reorganizare”, precizeaza Tudor Polak, presedintele organizatiei municipale PNL Vaslui.