Nadia Comăneci împlinește 58 de ani. Cum a stârnit sportiva tensiuni în Partidul Comunist

Nadia Comăneci împlinește 58 de ani. Românca este prima gimnastă din lume care a primit nota zece într-un concurs olimpic de gimnastică. A câștigat cinci medalii olimpice de aur. Este primul sportiv român inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame.

Munca grea, secretul Nadiei

Pentru a reuși perseverență este vitală. Am obținut acele rezultate deoarece nu m-am gândit nicio clipă să renunț. Trebuie să-ți dorești tot timpul mai mult. Acest lucru este valabil pentru antreprenori, sportivi, politicieni. Că și gimnastii, antreprenorii trebuie să creadă în ei. Dar, de asemenea, trebuie să fie pragmatici. Nu este suficient doar să crezi, să ai o viziune, ci trebuie să o și aplici”, a spus Nadia pentru Whiteboardmag. Întrebată care este secretul succesul, românca a declarat că munca grea i-a făcut viața mai ușoară. „Munca grea face totul mai uşor. Acesta este secretul meu. De aceea am câştigat.”, a declarat Nadia Comăneci, potrivit Antena 1.

Nadia Comăneci, subiectul unei dezbateri încinse în Partidul Comunist

După o ședință tensionată, conducerea PCR i-a acordat „o distincție în muncă“ Nadiei, triplă campioană olimpică în 1976. Liderii politici s-au pus cu greu de acord dacă sportiva merita sau nu Ordinul Muncii Clasa I. Pentru medalii, Nadia a primit 100.000 de lei, conform NewsweekSursă cover foto: PRO TV