Nu faceți niciodată aceste greșeli atunci când spălați rufele! De ce nu trebuie introduse costumele de baie în mașina de spălat

Chiar dacă spălatul rufelor este o activitate de rutină, există posibilitatea să faci acest lucru greşit. Pentru a păstra hainele frumoase este esenţial să înveţi să le speli în mod corespunzător.

Primul lucru pe care ar trebui să-l faceţi pentru a vă menţine hainele curate şi frumoase este să învăţaţi cum să le spălaţi în mod corespunzător. Nu de puţine ori se întâmplă ca din dorinţa de a face acest lucru cât mai bine să comitem greşeli de care să nu ne dăm seama. Tocmai de aceea, site-ul BrightSide.me a realizat o listă cu cele mai frecvente greşeli care pot distruge hainele preferate.

Sortarea necorespunzătoare

În afară de faptul că trebuie să sortaţi hainele în funcţie de culoare, ar trebui să acordaţi atenţie şi tipului de ţesătură. De exemplu, hainele din lână polară trebuie spălate separat. În plus, niciodată nu ar trebui să amestecaţi prosoapele cu haine din fibre sintetice.

Prea mult detergent

Acest lucru poate determina formarea unei cantităţi prea mari de spumă, care poate duce la colectarea murdăriei în zone specifice, precum gulerele. Astfel, veţi face mai mult rău decât bine.

Neacordarea atenţiei cuvenite fermoarelor

Fermoarele trebuie închise în mod corespunzător înainte de a spăla îmbrăcămintea, deoarce acestea pot deteriora cu uşurinţă alte haine.

Sursa foto: brightside.me

Neacordarea atenţiei cuvenite nasturilor

Trebuie să vă amintiţi întotdeauna să închideţi nasturii hainelor. În caz contrar, aceştia se pot deteriora, iar hainele vor părea neîngrijite.

Folosirea unei cantităţi exagerate de înălbitor

Înălbitorul face ca ţesăturile să devină fragile şi apoi să se rupă cu uşurinţă. Pentru a evita folosirea înălbitorului puteţi încerca fierberea rufelor şi adăugarea câtorva picături de lămâie.

Introducerea costumelor de baie în maşina de spălat

Costumele de baie sau orice alte haine din spandex sau elastin nu trebuie curăţate niciodată într-o maşină de spălat. Curăţarea corectă a acestora se face în apă rece.

Sursa foto: brightside.me

Lăsarea maşinii de spălat să „se odihnească“

Unii utilizatori preferă să facă acest lucru deoarece consideră că mai multe cicluri de spălare pot duce la deteriorarea maşinii de spălat. Chiar şi aşa, această percepţie este greşită. Utilizarea maşinii de spălat fără întrerupere reduce consumul de energie electrică, deoarece maşina de spălat foloseşte căldura generată în ciclul precedent.

Spălaţi prea multe haine odată

Nu ar trebui să supraîncărcaţi maşina de spălat deoarece poate duce la defectarea acesteia. În plus, hainele nu se vor curăţa în mod corespunzător.

Folosirea unor detergenţi foarte scumpi

Mulţi dintre detergenţii pe care îi folosiţi au înlocuitori ieftini de uz casnic: sarea poate face hainele să pară mai luminoase, iar creta ajută la eliminarea petelor. Sucul de lămâie poate fi folosit pentru a face hainele mai moi şi parfumate.

Sursa foto: brightside.me