Pe internet a apărut un video filmat din cabina pilotului care nu trebuia să fie văzut de pasageri

Videoclipul pe care vi-l prezentam a fost filmat din cabina unui pilot indian. Dupa aterizare, l-a plasat pe internet si a scris: Aceasta priveliste este ceea ce vede pilotul si, din fericire, pasagerii nu o vad.

Privind aceste imagini, este clar de ce a ales pilotul sa numeasca filmuletul astfel. Camera din cabina a filmat momentul in care avionul a aterizat in orasul Queenstown, care se afla in Noua Zeelanda.

Primul lucru care ne uimeste este privelistea spectaculoasa: piscuri de munti, nori de lapte. Pur si simplu fantastic! Cu toate astea, atunci cand pilotul indreapta aeronava spre munte si chiar se scufunda in nori, ne trec fiorii.

Dar peste cateva clipe devine totul atat de clar, pilotul a ales directia potrivita. Intr-adevar, este bine ca pasagerii nu vad aceasta priveliste, deoarece nu vor fi stresati de ideea unui impact in norii grosi.

Oricât de puţin ne-am dori sã aflãm numele lor, iatã cã existã o „listã neagrã” a aeroporturilor care prezintã riscuri maxime pentru sãnãtatea şi chiar viaţa pasagerilor. Aeroportul, prin simpla definiţie, ar trebui sa fie una dintre cele mai sigure construcţii fãcute de om.

Locaţia idealã include spaţii ample, teren neted, vizibilitate maximã şi, mai ales, curenţi aerieni favorabili. Cu toate acestea, de multe ori, lucrurile nu ies cum şi-ar fi dorit constructorii şi antreprenorii.

Cine vrea să ajungă la schi pe renumitele pârtii de la Courchevel trebuie să ia avionul spre localitatea cu acelaşi nume. Până aici, nimic extraordinar, cu excepţia faptului că această aventură cuprinde şi traversarea, la mică distanţă, a maiestuoşilor şi, în egală măsură, periculoşilor Alpi Francezi.

Totul culminează cu o aterizare plină de emoţii pe pista de doar 518 metri a aeroportului din Courchevel. Iar marea surpriză vine sub forma unei uriaşe movile, care tronează drept în mijlocul pistei de aterizare, constructorii aeroportului refuzând să o demoleze pe motiv că ar ţine de specificul locului.

Pentru imaginile complete, click aici: