Pietroiul care sprijinea de 30 de ani ușa unui cetățean s-a dovedit a fi o adevărată comoară

Un american a aflat cu mare bucurie ca piatra cu care tinea deschisa usa de la intrare era de fapt o bucata de meteorit care a fost evaluata de Universitatea din Michigan la 100.000 de dolari.

Profesorul de geologie care a facut evaluarea a fost Mona Sirbescu (foto), de origine romana. Ea obisnuieste sa invite oamenii sa ii aducă pietre pe care le examinează pentru a vedea daca provin sau nu din spatiu, relateaza CNN, citat de ziare.com

„Timp de 18 ani raspunsul a fost ‘categoric nu, nu este un meteorit’”, a declarat Sirbescu pentru postul de televiziune american.In schimb, pietroiul de circa 9 kg adus de un barbat din Michigan, care nu a dorit sa i se dea publicitatii numele, venea intr-adevar din Univers. Barbatul i-a spus ca il avea de 30 de ani. Dupa efectuarea expertizei, s-a constatat ca bucata de meteorit contine 88,5% fier si 11,5% nichel.

Conform statisticilor, este vorba despre a sasea cea mai mare bucata de meteorit gasita pana acum in Michigan, fiind evaluata la 100.000 de dolari. Expertiza a fost trimisa pentru o dubla verificare la Institutul Smithsonian din Washington, care a confirmat datele initiale.

Specialistii spun ca meteoritul a ajuns pe Pamant in anii 1930. Proprietarul a povestit ca l-a gasit pe terenul unei ferme pe care a cumparat-o in 1988. Vechiul proprietar i-a spus despre piatra misterioasa ca a zarit-o a doua zi dupa ce a auzit impreuna cu tatal sau o bufnitura mare in curte.

Actualul proprietar a vandut ferma, dar a luat cu el piatra misterioasa, despre care presupunea ca ar fi un meteorit. Mai mult, copiii lui au dus-o la scoala si au vorbit despre ea. Auzind despre invitatia adresata de Mona Sirbescu a zis: „Ia sa vad, cat valoreaza?”. Si bine a facut.