POVESTEA INCREDIBILĂ a femeii ÎNGHEŢATE care a revenit la viaţă. Medicii nu-şi pot explica acest miracol

O tânără de 19 ani din Lengby, Minnesonta, a revenit în mod miraculos la viaţă după ce a stat şase ore, inconştientă, în zăpadă, la minus 22 de grade Celsius. Femeia a plecat din spital pe propriile picioare.

Jean Hilliard (19 ani) se întorcea acasă după ce vizitase o prietenă, când maşina pe care o conducea a derapat şi a intrat într-un şanţ. Era un drum izolat, însă ştia pe cineva care locuia în apropiere, aşa că a plecat pe jos. Se temea că dacă va rămâne în maşină va îngheţa. Acea casă s-a dovedit a fi mai departe decât a crezut Jean şi tot ce putea face era să continue să meargă.
S-a temut să moară congelată

Picioarele îi îngheţaseră şi, pentru că mergea contra vântului, se simţea din ce în ce mai obosită. Ultimul lucru pe care şi-l aminteşte este că făcea eforturi disperate să meargă pentru a ajunge la casa prietenei sale. Jean s-a târât, efectiv, două mile prin zăpadă. Era ora 1 dimineaţa când a ajuns la şoseaua principală, dar nu a mai rezistat şi s-a prăbuşit.

Timp de 6 ore, Jean Hilliard a zăcut în zăpadă, inconştientă. Cum temperatura era de minus 22 de grade, corpul ei s-a transformat, încet, într-un sloi de gheaţă.

A zăcut 6 ore în zăpadă

La ora 7 dimineaţa, corpul ei a fost găsit de Wally Nelson. „Am crezut că e moartă”, a spus el. „Faţa ei arăta ca a unei stafii”.

Wally a urcat corpul îngheţat, care nu prezenta niciun semn vital, în camioneta sa, şi l-a dus la spital. Era deja ora 8 când a ajuns la Spitalul Municipal Fosston, iar medicii de acolo erau sceptici în privinţa şanselor de supravieţuire ale tinerei.

„Nu i-am putut lua temperatura deoarece nu exista niciun loc unde să-i putem pune termometrul”, a declarat dr. George Sather. „Nu i-am putut deschide gura, nu i-am putut mişca braţele. Era absolut îngheţată, ţeapănă ca un buştean acoperit cu gheaţă”.

„Pleoapele erau bocnă, iar ochii nu reacţionau la lumină. Pielea era prea tare pentru a putea face o injecţie, iar mai târziu, când am simţit pulsul, acesta era de numai 8 bătăi pe minut”, a mai spus doctorul. „Era ţeapănă ca o bucată de carne scoasă din congelator”. Cei care au văzut-o, au ştiut că numai un miracol o putea salva.

Dr. Sather a cerut să fie puse pături calde umede în jurul corpului.

„Am ţinut-o de mână şi am strigat-o încontinuu, rugându-ne să răspundă”, a spus mama tinerei.

„Pe la ora 1 după-amiază, a început să scoată sunete. A cerut apă şi, în acel moment, am ştiut că miracolul se înfăptuise”, a mai spus mama. Târziu, în acea noapte, a început să-şi mişte mâinile, iar a treia zi a putut să-şi mişte şi picioarele.

„Am mai avut pacienţi oameni îngheţaţi, dar întotdeauna a fost nevoie să amputăm membrele. Aşa am crezut că se va întâmpla şi cu Jane, ba chiar le-am spus ei şi părinţilor săi că s-ar putea să-şi piardă ambele picioare”, a declarat dr. Sather.

Jean a stat şase zile la terapie intensivă, apoi a fost mutată într-un salon. După 49 de zile, Jean Hilliard a plecat din spital pe propriile picioare.