Renunță imediat la aceste 7 obiceiuri dăunătoare, care te îmbătrânesc prematur

În timp ce marii producători de produse cosmetice încearcă să realizeze produse minune de întinerire, noi, femeile, facem lucruri care ne îmbătrânesc mai repede. Și deși nu ni se pare că facem ceva atât de grav, rezultatele o să le observăm deja prea târziu, când tinerețea nu va mai putea fi întoarsă înapoi. Iată obiceiurile care te îmbătrânesc prematur:

1. Mergi la culcare cu machiaj pe față

Probabil ți-e lene să te demachiezi atunci când vii seara târziu de la o petrecere. După o astfel de situație nu se va întâmpla nimic grav, însă dacă faci acest lucru în mod regulat, o să observi cum îți apar mai multe coșuri, puncte negre și ulterior și riduri.

Pielea în timpul nopții se regenerează și elimină prin pori toxinele, iar atunci când pielea este acoperită cu fond de ten procesul devine imposibil.

2. Nu-ți speli fața după ce utilizezi apă micelară

Mulți o să zică că fața rămâne curată după apă micelară, doar că micelele sunt niște substanțe chimice, care nu dispar de la sine de pe față. De aceea, ca să fii sigură că fața ta e curată, spală-te după asta cu apă curată.

3. Îți ștergi fața cu spirt

Dacă ești de părerea că astfel o să elimini de pe față impuritățile și microbii, te vom dezamăgi: da, o să le elimini împreună cu pielea. Spirtul usucă foarte mult și în rezultat are loc eliminarea excesivă de sebum. Iar ca urmare, are lor dilatarea porilor și apariția unui luciu nedorit, fapt care reduce cu timpul și tonusul pielii.

4. Folosești prea devreme cremă antirid

Produsele antirid folosite în scopuri profilactice este cea mai mare greșeală. Întrucât este foarte mare posibilitatea ca pielea să se obișnuiască cu această „grijă” și crema va înceta să mai funcționeze.

5. Mergi la solar

Razele ultraviolete sunt principala cauză a îmbătrânirii premature. Esteticienii spun că circa 80% dintre ridurile apărute în tinerețe sunt rezultatul bronzului artificial.

6. Folosești un fond de ten prea închis

Acest obicei îmbătrânește vizual. Cu cât este mai deschisă la culoare pielea cu atât pare mai tânără. De aceea, nu trebuie să exagerezi cu autobronzantele.

7. Nu aplici creme

Pielea necesită îngrijire la orice vârstă – aceasta este o axiomă, care n-are nevoie de demonstrare. Insuficiența de hidratare, somn sau alimente sănătoase afectează starea pielii. Produsele cosmetice alese corect previn îmbătrânirea prematură.