Ritualul matinal a lui Tony Robbins: Doar 10 minute ca să te încarci cu energie pentru întreaga zi

Îți va lua doar 10 minute, să începi ziua așa cum o face renumitul antrenor de autodezvoltare și motivație Tony Robbins. Cel mai vândut autor și speaker motivațional susține, că un dintre tacticile care pot duce mai ușor la realizarea obiectivelor și atingerea succesului este să îți construiești o rutină matinală, zilnică, care te va încărca cu energie.

Tony Robbins a pregătit un curs intensiv ,,Eliberează puterea din tine”, care îi ajută pe participanți să își schimbe viața. Una din lecțiile acestui curs este dedicată rutinei de dimineață bazată pe yoga și meditație.

,,De fiecare dată când vrei să schimbi ceva sau să corectezi ceva, fă-o mai întâi la nivel mental și emoțional. Dacă ești supărat, distrus, dezamăgit, slăbit, nu va avea niciun efect. Când ești în această stare, gândurile și acțiunile tale vor fi la fel”- susține renumitul trainer.

După părerea acestuia, aceste exerciții matinale te vor ajuta să te simți energic, pozitiv și să menții această stare pe parcursul întregii zile.

,,Dacă nu ai 10 minute pentru viața ta, nu ai timp pentru viața în sine” – susține Robbins.

1.Fă exerciții de respirație
Robbins a elaborat propria tehnică bazată pe un exercițiu vechi de yoga – respirația Kapalabhati Pranayama.

Așează-te drept și închide ochii. Inspiră profund pe nas, ridicând concomitent ambele mâini și trăgând burta. Apoi expiră cu forța pe nas și coboară mâinile cu palmele în sus. Execută exerciții de respirație în ritm rapid.

Se recomandă efectuarea exercițiului de 30 de ori – în trei seturi, cu o scurtă pauză între ele. Dacă îți este dificil, poți începe de 10 ori, crescând treptat numărul.

2.Exprimă-ți recunoștința
Robbins își petrece apoi trei minute gândindu-se la trei lucruri pentru care este recunoscător.

Relaxează-te și retrăiește fiecare dintre aceste trei momente. De exemplu, dacă ești recunoscător prietenilor care ți-au făcut o surpriză, amintește-ți în detaliu cum a fost, ce ai simțit.

,,Te sfătuiesc, să mulțumești, pentru că atunci când faci acest lucru, scapi de furie și frică” – mai spune Robbins.

3.Simte conexiunea
Acest exercițiu se bazează pe meditația budistă. Imaginează-ți, timp de trei minute, o lumină deasupra capului care trece prin tine, vindecând și întărind corpul. Încearcă să simți cum energia corpului se conectează cu energiile din jurul tău. Te poți gândi la cei dragi, rude, prieteni, persoana dragă, orice persoană de pe pământ. Petrece trei minute simțind pacea și gândinu-te la oamenii de care îți pasă.

Tony Robbins precizează că în funcție de propriile convingeri, te poți folosi de practici spirituale sau religioase (cum ar fi rugăciunea) în timpul acestui exercițiu. Acest lucru este necesar pentru a obține un rezultat cât mai bun.

4.Vizualizează succesul
Pentru următoarele trei minute, trainerul își imaginează obiectivele pe care vrea să le atingă. Așadar, imaginează-ți și tu trei lucruri pe care dorești să le îndeplinești și vizualizează-le timp de un minut pe fiecare în parte.

,,Nu îți imagina cum s-ar putea împlini acest lucru, imaginează-ți că deja totul s-a întâmplat” – spune Robbins.

Atunci când vizualizezi aceste momente fericite, nu te concentra doar pe cât de bine te simți, gândește-te și la modul în care succesul tău se va răsfrânge asupra altor persoane