Salvați această informație ca să nu o pierdeți! Iată cum se folosește corect amoniacul împotriva insectelor

Uneori pur și simplu nu mai avem forță să luptăm cu furnicile, care apar în șiruri infinite la bucătărie, din locuri neștiute. În această situație puteți apela la apa amoniacală!

Adăugați:

100 ml de apă amoniacală (soluție de amoniac)

într-un litru de apă

ștergeți tot mobilierul din bucătărie cu soluția rezultată.

Nu trebuie să vă îngrijorați din cauza „aromei” specifice — ea va dispărea în câteva minute: pentru noi, iar „chiriașii” o vor simți încă mult timp și vor uita drumul spre casa dumneavoastră.

De asemenea, apa amoniacală contribuie la alungarea roiurilor de țânțari și musculițe în timpul picnicurilor organizate în sânul naturii. Este suficient să pulverizați această soluție în zona de odihnă și liniștea vă este garantată. Ca și în cazul precedent, oamenii nu vor mai simți mirosul de amoniac peste doar câteva minute.

APA AMONIACALĂ: APLICAREA ÎN GRĂDINĂ

De asemenea, persoanele, care iubesc să cultive flori, roșii și alte culturi leguminoase sau floricole, ar trebui să „ceară ajutorul” apei amoniacale. Crinii, clematitele, mușcatele și castraveții adoră fertilizările cu această soluție. Este suficient să dizolvați:

50 ml de apă amoniacală în

4 litri de apă

udați plantele cu soluția obținută.

Ele vă vor răsplăti prin aspectul lor sănătos. Apropo, puteți să combinați plăcerea și utilul: udați plantele de cameră cu această soluție. Rezultatul: niciun miros neplăcut, niciun fel de țânțari și musculițe și plantele fertilizate. Pruritul provocat de înțepăturile de țânțari poate fi ameliorat prin frecarea locului înțepăturii cu apă amoniacală (diluată cu apă — în proporții egale) sau cu soluție de bicarbonat de sodiu (½ linguriță la un pahar de apă).

Dacă invazia afidelor este masivă, cel mai simplu este să le combateți cu ajutorul amoniacului. Soluția lui apoasă este apa amoniacală. Ca să pregătiți remediul, dizolvați:

2 linguri de apă amoniacală

într-o găleată de apă

adăugați o linguriță de șampon sau detergent de rufe — în calitate de agent lipicios.

Afidele ajung în stare de șoc, iar amoniacul se evaporă rapid și o cantitate mică din el ajunge pe frunze: astfel realizați o obișnuită fertilizare foliară cu azot.

DĂUNĂTORII SENSIBILI LA VAPORII DE AMONIAC

1. Gărgărița cepei — este un gândăcel, care aduce daune severe culturilor de ceapă și usturoi. Ca să respingeți acest dăunător, să nu permiteți îngălbenirea și distrugerea recoltei, este necesar ca în prima jumătate a verii să udați paturile de ceapă și usturoi cu soluție de amoniac (25 ml la o găleată de apă). Această procedură trebuie realizată o dată la 7-8 zile. Astfel veți fertiliza plantele cu legături azotate și veți respinge eficient insectele.

2. Afidele — sunt capabile să distrugă aproape complet vegetația de pe mulți pomi și arbuști. Puteți să combateți acești dăunători, folosind următorul remediu:

dizolvați 50 ml de apă amoniacală

și ¼ săpun de rufe, dat prin răzătoare (pentru aderență mai bună),

într-o găleată de apă.

Apa amoniacală este acceptată de plante ca îngrășământ foliar, iar afidele mor, când vin în contact cu ea.

3. Musca morcovului și musca cepei — pot distruge în totalitate recolta de ceapă și morcov. Una dintre metodele eficiente de combatere a acestor insecte dăunătoare este udarea paturilor legumicole cu soluție de apă amoniacală (2 ml la 10 litri de apă).

4. Viermii sârmă, care sunt numeroși pe parcelele noi, afectează plantațiile de roșii. Când plantați răsadurile de tomate, este necesar să turnați o cantitate mică de soluție diluată de apă amoniacală în fiecare groapă.

5. Musculițele plantelor de cameră pot aduce daune semnificative plantelor tinere, abia sădite. De asemenea, aceste „vecine” nu sunt chiar plăcute. Ele pot fi combătute destul de ușor: este suficient să udați plantele cu soluție de apă amoniacală (25 ml la 2 litri de apă).

Această soluție reprezintă un îngrășământ minunat pentru majoritatea plantelor de cameră (crini, clematite, mușcate). Încă o metodă eficientă de înlăturare a musculițelor deranjante este reprezentată de presărarea substratului din ghivece cu ardei uscat și măcinat (puteți folosi ardeii chilli sau boabele de piper negru).

Spor la treabă!