Stațiunea de pe litoralul Mării Negre despre care puțin știu. Are o plajă ca în Saint Tropez

Stațiunea Gura Portiței – Că avem o țară superbă știam, că nu ne bucurăm de ea la maxim, știam, însă nu știam ce fel de plaje nedescoperite avem.

Stațiunea Gura Portiței – În Delta Dunării există un complex turistic, gata să își deschidă porțile spre renovare…
Gura Portiței, căci așa se numește, poate dubla capacitatea de cazare și numrăul de restaurante disponibile, dacă s-ar aproba proiectele de renovare.

„Va fi un proiect pe termen lung, de mai mult de doi ani, iar Gura Portiţei va fi închis pentru renovare. E mai complicat aici cu autorizaţiile, pentru că suntem în zona Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD). Vor fi două restaurante, vor fi dublate sau chiar triplate locurile de cazare, va fi disponibil un turn de observare, unde turiştii vor putea urca să admire Delta şi împrejurimile, un centru spa, o piscină acoperită, o sală de fitness, o sală de conferinţe“, spune Dragoş Valentin Dincă, managerul restaurantului care există acum în complexul Gura Portiţei, scriu cei de la Business Magazin.

Din punctul de vedere al vânzărilor, cel mai bun an pentru restaurant a fost 2016, iar ca grad de ocupare, a fost anul 2015. Turiștii, în mare parte au fost străini.

„Cazarea are o capacitate totală de aproximativ 280 de locuri, însemnând căsuţe pe plajă, bungalouri şi camere în vile. Până acum, în cea mai mare parte a sezonului, a fost închiriat în proporţie de peste 90%.“ a mai menționat Dragoș Valentin Dincă.

Cazarea, din Gura Portiței are două, trei sau patru stele, iar cea mai luxoasă cameră are un preț cuprins între 37 de euro, pentru un sejur de cinci nopţi în extrasezon, şi 106 euro pentru un sejur de patru nopţi în timpul sezonului.