Surpriză uriașă de la Dacia! Noul Dacia Duster Rafinat, mașina care merge în China și Coreea de Sud. Cum va arăta noul Dacia Duster 2019

Dacia pregătește un nou model pentru anul 2019, este vorba despre o variantă la Dacia Duster, Dacia Duster Rafinat, o mașină care urmează să fie fabricată conform pretențiilor și standardelor din china și Coreea de Sud. Francezii de la Renault doresc ca următoarea variantă a SUV-ului Duster să fie mai rafinată, eventual un model premium, mai scump şi mai dotat decât maşina comercializată în România.

Directorul programului de produse din cadrul Renault, Bruno Ancelin, a declarat la Salonul Auto de la Moscova de anul acesta, că din august, vom vedea un nou model Duster, cu un nou design, iată cum va arăta:

Incredibil! Dacia Duster a fost fabricată de comuniști în anii ’80! Așa arăta, de fapt, primul Duster! Asemănarea e incredibilă! Imaginile rare necunoscute până acum

Cum arăta Dacia Duster în Revista Autocar, cea care a testat SUV-ul în anul 1987, într-o comparaţie cu Lada Niva? In testul comparativ, Niva a iesit castigatoare. Masina romaneasca in varianta cabrio era cel mai ieftin SUV al vremii, conform 4tuning.ro. Pretul unui Duster Cabrio era de 5923 de Lire Sterline, potrivit realitatea.net.

Iată cum arăta Dacia Duster a anilor ’80:

Citește și:

Imagini unice. Cum arăta prima mașină făcută în România! Nu este Dacia și a fost construită cu mult timp înainte:

Țara noastră nu are o bogată istorie în ceea ce privește construcția automobilelor. Chiar și așa, în câteva zeci de ani, a cultivat o legendă sub forma mașinilor Dacia.

În București, primele mașini au apărut destul de devreme, iar primul vehicul înmatriculat a fost un model FN Herstal. Se întâmpla în anul 1900. Cu toate acestea, pentru mulți zeci de ani, România nu a fabricat niciun automobil cap-coadă, scrie playtech.ro. Acest lucru s-a întâmplat până la finele celui de-Al Doilea Război Mondial.

Astfel, în anul 1945, lua naștere modelul Malaxa 1C, primul vehicul 100% românesc. Mașina era fabricată în orașul Reșița și la model au lucrat și tehnicieni de la IAR Braşov, prima fabrică de avioane din România.

Mașina a fost numită Malaxa 1C după numele inginerului Nicolae Malaxa (1884-1965), un cunoscut întreprinzător al perioadei interbelice. Malaxa 1c putea transporta până la 6 persoane. Forma caroseriei era extrem de elegantă și aerodinamică, iar portbagajul era poziționat în partea din față.

Proiectul autoturismului aparţinea unui grup de ingineri şi tehnicieni de la uzinele A.S.A.M. şi Malaxa din Bucureşti şi IAR din Braşov. Lider era inginerul Petre Carp. Maşina avea un motor cu trei cilindri în stea, cu răcire forţată cu aer, capabil să dezvolte 30 de cai putere (după măsurătorile vremii). Motorul format un tot unitar cu diferenţialul şi cutia de viteze. Greutatea motorului era de 80 kg, iar ansamblul cu diferenţialul şi cutia de viteze ajungea la 150 kg.