Top 11 cele mai scumpe şi inutile lucruri din lume

De ce să ajuți pe cei nevoiași și flămânzi, când poți să cheltuiești un milion de dolari cumpărând o cutie de ciocolate sau un smartphone de 1,3 milioane de dolari? Îți prezentăm 11 cele mai scumpe și inutile lucruri din lume, care cât de straniu nu ar părea, sunt foarte întrebate.

11.Cea mai scumpă cutie de ciocolate

Le Chocolate include diverse capodopere din ciocolată de la cei mai buni cofetari din lume. De asemenea acesta este un set de bijuterii din diamante smaralde și safire de la Simons Jewelers. Un cadou impresionant la prețul de 1,5 milioane de dolari.

10.Cel mai scump telefon mobil

Smartphone-ul Diamond Crypto cu designul lui Peter Aloisson este confecționat din platină și aur roz. Suprafața este acoperită cu peste 80 de diamante iar butonul central este realizat dintr-un briliant de 1 carat. Prețul smartphone-ului este de 1,3 milioane de dolari.

9.Cea mai scumpă Hello Kitty

Mărimea statuetei este de 3,8 pe 5,6 cm și cântărește 590 grame. Pisicuța are o fundiță din pietre prețioase – diamante, rubine, safire roz și topaz albastru. Pentru această frumusețe vei fi nevoit să scoți din buzunar 163 mii de dolari. Unicul exemplar a fost vândut în 2006 într-un centru comercial din Tokyo.

8.Cea mai scumpă pizza

Aceasta a fost pregătită la pizzeria Nino’s Bellissima Pizza în New York. Umplutura conținea pește dulgher, ceapă, patru tipuri de caviar negru, coadă feliată subțire de homar de Atlantic, caviar de somon și picături de wasabi. Pizza a fost împărțită între 8 oameni. O felie a costat $125.

7.Cea mai scumpă poșetă

În anul 2007 la un defileu de modă din Tokyo, compania de bijuterii Ginza Tanaka a prezentat această poșetă din platină și briliante. Aceasta este decorată cu 2182 de diamante care au în total 208 carate. Prețul poșetei – 1,63 milioane de dolari.

6.Cea mai scumpă tequila

În anul 2006 compania Tequila Ley.925 a vândut unui colecționar privat din Mexic o sticlă din platină și aur alb. Băutura a fost pregătită din sucul natural de agavă albastră și a fost păstrată timp de 6 ani. Compania a intrat în Cartea Recordurilor Guiness. O astfel de sticlă doar că realizată din aur cu incrustări din platină costă 150 mii de dolari, iar cea din argint – 25 de mii.

5.Cea mai scumpă minge de cricket

Cu o astfel de minge au fost premiați jucătorii Campionatului mondial de cricket în anul 2007. Fiecare minge este decorată cu 5728 de diamante și costă în jur de 68,5 mii de dolari.

4.Cel mai scump televizor

Televizorul Yalos Diamond are prețul de 130 mii de dolari, însă acesta și-l merită pe deplin. Carcasa lui este acoperită cu aur alb și diamante de 20 carate. Ce îți mai trebuie pentru o fericire deplină?

3.Cel mai scump pliculeț de ceai

PG Tips – este un producător britanic de ceai. Compania de bijuterii Boodles a confecționat un pliculet de ceai din briliante cu ocazia împlinirii a 75 de ani a PG Tips. Pliculețul este ornat cu 280 de diamante și costă 14 mii de dolari.

2.Cea mai scumpă jucărie

Compania de bijuterii Ginza Tanaka în colaborare cu producătorul de jucării Bandai Co a prezentat această versiune mică a robotului iubit de japonezi – Gandam. Acesta este eroul principal a celui mai popular serial animat japonez. Jucăria cu greutatea de 1,4 mii de grame și înălțimea de 13 centimetri este confecționată din platină curată și costă 41,4 mii de dolari.

1.Cel mai scump loc de parcare

Pentru locuitorii din Manhattan parking-ul este la fel de prețios ca și aurul. Conform estimărilor site-ului ABC.com, achiziționarea unui loc de parcare în Manhattan este cea mai reușită învestiție în imobil. Unii își cumpără un loc de parcare, chiar dacă nu au un automobil. Pentru 250.000 mii de dolari primești o suprafață goală cu mărimea de 5 pe 2,5 metri!