Truc genial! Cum să dezabureşti geamurile maşinii în doar câteva secunde! Nu ţi-a trecut niciodată prin cap să încerci asta

Vremea mohorâtă din ultimele zile, frigul şi ploaia ne dau mari bătăi de cap, iar şoferii ştiu cel mai bine cât este de neplăcut să ai geamurile aburite la maşină. Tocmai pentru a scăpa de problemă, iată un truc simplu şi foarte eficient!

Ai nevoie doar de o pereche de şosete vechi, pe care nu le mai foloseşti şi de nişte nisip igienic pentru pisici. Îl găseşti în orice supermarket şi nu e scump deloc. Tot ce trebuie să faci este să răstorni granulele în şosete şi să pui “invenţia” pe bord, lângă parbriz sau sub scaunele din maşină.

Nisipul are puterea de a absorbi umiditatea din aer, iar rezultatul este garantat. Merită să încerci!

În trei săptămâni va fi prezentată noua taxă auto
După ce Guvernul a decis eliminarea Timbrului de Mediu la începutul acestui an, piața auto de mașini rulate a explodat, în România fiind înmatriculate un număr record de automobile second-hand. De aceea, Guvernul pregătește o nouă taxă, despre care se vorbește din ce în ce mai des.

Din primele informații pe care le avem, modul de aplicare al noii taxe va fi diferit față de cel al vechiului Timbru de Mediu. Conform declarațiilor ministrului Mediului Grațiela Gavrilescu, mașinile care îndeplinesc normele de poluare Euro 2, 3 sau 4 vor fi cele asupra cărora se vor răsfrânge noile taxe, adică exact cele care se detașează clar la nivelul înmatriculărilor pe acest an. Totuși, declarația ministrului Mediului este un pic confuză atunci când vine vorba dacă este o taxă sau nu.

“Cu siguranță nu va fi o taxă sau un impozit. Va fi o metodă prin care dorim foarte mult ca toate autovehiculele care circulă pe drumurile patriei și care poluează, care au o normă inferioară de poluare Euro 2, 3 sau 4, să fie taxate în funcție de emisiile pe care le dau. Luăm în calcul trei criterii, respectiv capacitatea cilindrică pentru care deja se plătește un impozit, după care luăm norma de poluare a fiecărei mașini și emisiile de CO2 pe care le produce fiecare mașină”, a declarat Grațiela Gavrilescu.

Drept urmare, mașinile vizate sunt cele care poluează cel mai mult, dar și cele ale căror număr este cel mai ridicat în România, încât, cei mai mulți dintre posesorii de automobile vor fi afectați. Încă nu știm care va fi procedura exactă de plată, cuantumul și când se va plăti, însă se pare că legea va fi prezentată în circa trei săptămâni.