Uită ce ți-a spus bunica, iată ce spun savanții: 6 mituri din copilărie, care au băgat frica în noi

Nu este exclus că ai reușit să insufli aceste neadevăruri și propriilor copii. Uită ce ți-a spus bunica, iată ce spun oamenii de știință!

1. Nu mânca multe dulciuri, o să-ți apară coșuri

Acneea apare din 3 motive:

-Creșterea producției de sebum;

-Excesul de hormoni masculini;

-Îngrijirea incorectă a pielii.

O alimentație neechilibrată poate să modifice conținutul de sebum și să favorizeze inflamațiile, dar o singură ciocolată nu este în stare să facă asta. Trebuie să ai o alimentație total greșită ca să se întâmple așa. În SUA a fost realizat un experiment: un grup de tineri au fost puși să mănânce ciocolată naturală cu un conținut ridicat de cacao, iar alt grup – ciocolată mai puțin naturală. La nimeni dintre ei nu s-a modificat aspectul pielii.

2. Din cauza bărbieritului părul crește mai des și mai repede

Acest mit a fost dezmințit încă în anul 1928. După bărbierit firele de păr într-adevăr par a fi mai aspre și mai groase, însă doar pentru câteva zile. Când va crește mai mult, părul va fi din nou moale.

Și, bineînțeles, rasul nicium nu influențează viteza de creștere a părului. Altfel, bărbații cu vârsta ar fi nevoiți să se bărbierească nu în fiecare zi, dar la fiecare 3 ore.

3. Unghiile și părul cresc chiar și după moarte

Pentru ca celulele să se dividă, ele trebuie să ardă glucoză, iar pentru arderea glucozei e nevoie de oxigen. Atunci când inima încetează să transporte oxigenul prin sânge, se oprește și procesul de divizare a celulelor. Nu există noi celule – nu există nici creștere de păr sau unghii.

De fapt, după moarte pielea se usucă și se strânge. Din această cauză unghiile par mai mari.

4. Noi folosim doar 10% (5%, 3%) din posibilitățile creierului

O să vă dezamăgim: chiar și când te uiți la perete, creierul tău lucrează la o capacitate de 100%. Dacă ar fi altfel, evoluția demult ne-ar fi lipsit de cele 90% inutile.

O perioadă destul de lungă cercetătorii nu puteau să înțeleagă cu ce se ocupă anumite zone din creier. Din această cauză s-a răspândit ideea că ele nu se folosesc. Acum se știe că aceste zone răspund de gândire, planificare, luare a deciziilor și adaptare.

5. Nu-ți pocni degetele – o să faci artrită

Atunci când îți trosnești degetele se întind articulațiile și în ele se formează bule de aer. Acele pocnituri sunt sunetele provocate de spargerea lor. Nu există studii, care să demonstreze că acest obicei provoacă artrită.

6. O să atingi broasca, o să ai negi

Negii sunt provocați de virusul papiloma. Este unul contagios, dar nicidecum de la broaște, ci de la alți oameni și doar prin contact sexual.

Sursa